20130306

Το συγκινητικό μήνυμα στο Facebook για τον φοιτητή που πέθανε

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία για τον άτυχο φοιτητή που βρήκε το θάνατο στην προσπάθειά του ... να ζεσταθεί.
Στην Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, βρίσκεται η σορός του νεκρού φοιτητή, που έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που με τους φίλους του έβαλε μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν. Η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει σήμερα, στις 13.00 ,στον ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγιά Χανίων και η σορός του νεαρού θα ταφεί στο νεκροταφείο του χωριού.

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το χαμό του 21χρονου Σάββα Παπαδόπουλου, ο οποίος στη Λάρισα συγκατοικούσε μαζί με τον, επίσης Χανιώτη, Γιώργο Τορουντέσκου, ο οποίος παραμένει σε σοβαρή κατάσταση νοσηλευόμενος στη Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μαζί με τον Ελευθέριο Κλίνη, κάτοικο Αθηνών και τον Αλέξανδρο Παππά, κάτοικο Ιωαννίνων.

Ο Σάββας με τον Γιώργο ήταν φίλοι από μικρά παιδιά, συμμαθητές στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων, στον Τομέα Δομικών Έργων, ενώ κατόπιν "πέρασαν" μαζί στο ΤΕΙ στη Λάρισα, όπου συγκατοίκησαν.

Οι καθηγητές τους μιλάνε με τα καλύτερα λόγια και για τα δύο παιδιά. Στην ομάδα του σχολείου στο Facebook αναρτήθηκε κείμενο το οποίο συγκίνησε όλους όσοι το έχουν διαβάσει. Στο κείμενο του 1ου ΕΠΑ.Λ., που έχει αναπαραχθεί από εκατοντάδες χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύει το cretalive.gr, αναφέρεται:

«Το σχολείο μας θρηνεί. Χάσαμε τον Σάββα, ο Γιώργος κινδυνεύει. Δύο παιδιά, δύο μαθητές μας που πριν λίγους μήνες ήταν μαζί μας. Που όποτε έρχονταν για διακοπές στα Χανιά από τη Λάρισα, αισθάνονταν την ανάγκη να μας επισκεφτούν στο σχολείο, που ήταν γι'αυτούς σημείο αναφοράς. Δυστυχώς ο Σάββας δε θα ξανάλθει. Θα περιμένουμε όμως τον Γιώργο, που θα τα καταφέρει για να έλθει κοντά μας να τον αγκαλιάσουμε, να τον παρηγορήσουμε, να τον στηρίξουμε.

"Καλό παράδεισο" Σάββα, αγόρι μας...


Γιώργο, μην αργήσεις να γυρίσεις. Σε περιμένουμε... στο σχολειό μας!».