20130306

Αυτό είναι το νησί που αγόρασε ο εμίρης του Κατάρ από τον Τερλέγκα - ΦΩΤΟ

Πρόκειται για το νησί Σωρός το οποίο διοικητικά ανήκει στην Κεφαλονιά.
Ο εμίρης του Κατάρ το αγόρασε από τον καλλιτέχνη Βασίλη Τερλέγκα. 

Και αυτό το νησί του Ιονίου ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων οι οποίες κατά τη μυθολογία ήταν νύμφες. Η αγάπη και ο θαυμασμός του εμίρη του Κατάρ για τα νησιά του Ιονίου συγκρίνεται μόνο με εκείνη του Ωνάση για τον θρυλικό Σκορπιό, λένε όσοι τον ξέρουν.
Ο Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani, γνωστός και ως ο εμίρης με τις παντόφλες, είναι ένας βαθύπλουτος άνδρας που οταν βάλει κάτι στο μάτι τίποτα δεν τον εμποδίζει να το αποκτήσει. Εδώ και λίγες μέρες του ανήκουν 6 νησιά του Ιονίου από το σύμπλεγμα των Εχινάδων.


Ένα από αυτά του το πούλησε ο γνωστός καλλίτεχνης Βασίλης Τερλέγκας ο οποίος είχε αγοράσει το νησί το 1990. Πρόκειται για το νησάκι Σωρός με έκταση 330 στρέμματα. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 31 μέτρα και βρίσκεται δυτικά της Αιτωλοακαρνανίας ενώ διοικητικά ανήκει στον Νομό Κεφαλληνίας.

Τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά του νησιού μάγεψαν τον εμίρη του Κατάρ. Σύμφωνα με τον μύθο οι Εχινάδες πριν γίνουν νησιά ήταν νύμφες. Ο Αχελώος, θεός του ομώνυμου ποταμού της Αιτωλίας, γιος του Ωκεανού και της Τηθύος θυμωσε όταν οι νύμφες Εχινάδες έκαναν θυσία στις όχθες του και ξέχασαν να επικαλεστούν τον όνομά του.

Ο θεός οργίστηκε, ανέβασε τη στάθμη του και τις παρέσυρε στη θάλασσα με αποτέλεσμα οι νύμφες να γίνουν νησιά. [newsit]