20130104

Ο νέος διευθυντής της Google πιστεύει ότι μπορεί να... αναστήσει τον πατέρα του!

Ο εφευρέτης Ρέι Κάρσγουεϊλ είναι ο νέος Director of Engineering στη Google.
Ο Ρέι δεν μοιάζει σε καμιά περίπτωση με ένα κλασικό στέλεχος μεγάλης εταιρείας. Είναι ο άνθρωπος που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να «νικήσει» τη βιολογία. 

Ο Ρέι Κάρσγουεϊλ ελπίζει να αναπτύξει τρόπους, ώστε οι άνθρωποι να ζούνε για πάντα και όταν φτάσει ως εκεί να φέρει πίσω τον νεκρό πατέρα του.

Πίσω του έχει τη στήριξη ενός τεχνολογικού γίγαντα, αφού πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα Director of Engineering στη Google.

«Υπάρχει πολύς πόνος στον κόσμο», είχε πει. «Μπορούμε να απαλύνουμε κάποιους από αυτούς τους πόνους αν έχουμε τις σωστές λύσεις».

Μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1970, ο Κάρσγουεϊλ στήριξε τις ελπίδες του στο ότι τα δεδομένα μια μέρα θα μπορούν να καταχωρηθούν μέσα σε έναν υπολογιστή, ο οποίος θα μπορεί να φτιάξει μία εικονική εκδοχή του ατόμου.

Μία από τις νουβέλες του αφορά στο πώς οι άνθρωποι μπορούν να υπερβούν τη βιολογία. Οι «προχωρημένες» απόψεις του βασίζονται στην «τεχνολογική μοναδικότητα», μία εποχή στην οποία οι άνθρωποι και οι μηχανές θα συγχρονίζονται σε ένα σημείο απεριόριστης προόδου. Αυτή η ιδέα τράβηξε το ενδιαφέρον των συνιδρυτών της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, ενώ, σύμφωνα με τον Κάρσγουεϊλ, αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και το 2030. [theinsider]