20130107

Πρέβεζα: Ανήλικος βγήκε για κάλαντα και έκλεψε παπούτσια - Διαβάστε τον λόγο...

Δεν είχε παπούτσια να πάει στο σχολείο. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο μικρός όταν... έγινε αντιληπτός για την πράξη του.

Η οικονομική δυσχέρεια που έχουν περιέλθει πολλά νοικοκυριά είναι πλέον εμφανής.

Ένα περιστατικό που συνέβη στην Πρέβεζα το Σάββατο, παραμονές των Φώτων, έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την εξαθλίωση που οδηγούνται πολλές οικογένειες.

Το Σάββατο, έγινε καταγγελία στην αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ένας ανήλικος – πιθανόν αλλοδαπός – αφαίρεσε παπούτσια από σπίτι το οποίο πριν λίγο είχε επισκεφθεί για να πει τα κάλαντα.

Η απάντηση του μικρού στην ερώτηση για ποιο λόγο έκλεψε τα παπούτσια ήταν ότι σε λίγες μέρες αρχίζουν τα σχολεία και δεν είχε τι να φορέσει.

Φαίνεται ο μικρός ζήλεψε τα παπούτσια που είδε και επειδή δεν θα μπορούσε να τα αποκτήσει, αφού πλέον και στα κάλαντα τα χρήματα που είχε μαζέψει δεν θα έφταναν για την αγορά ενός ζευγαριού αναγκάστηκε και έκλεψε.

Βέβαια κανείς δεν επικροτεί και δεν επιβραβεύει τέτοιου είδους πράξεις για όποιο σκοπό και αν γίνονται. Το παραπάνω όμως περιστατικό είναι ακόμη μια τρανή απόδειξη της εξαθλίωσης της κοινωνίας μας…