20130125

Το μωρό πέθανε επειδή δεν έπαιρνε γάλα

Για εγκληματική παραμέληση του βρέφους από την Λέρο που εξέπνευσε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο ΠΑΓΝΗ έκανε λόγο χθες ο ....
ιατροδικαστής κ. Μιχαλοδημητράκης που διενέργησε νεκροψία-νεκροτομή στην σορό του.

Αφήνοντας υπόνοιες για «ανθρωποκτονία» , ο ιατροδικαστής τόνισε πως ο θάνατος του βρέφους των 34 ημερών επήλθε από υποσιτισμό και συγκεκριμένα από έλλειψη γάλακτος. Γεγονός που οδήγησε στην ολική ανατροπή του οργανισμού του βρέφους, το οποίο ξεψύχησε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Όπως είπε, δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης, αλλά ήταν εμφανής η παραμέληση και εξωτερικά, από την άποψη της υγιεινής, αφού έφερε συγκάματα.

Μάλιστα διέψευσε τα όσα είχαν ειπωθεί τις προηγούμενες ημέρες περί «εφταμηνίτικου» διευκρινίζοντας πως γεννήθηκε φυσιολογικά με βάρος 3.500 γραμμάρια. 

Από το μαιευτήριο εξήλθε με βάρος 3.470 γραμμάρια, ενώ όταν το Σάββατο διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ σε κωματώδη κατάσταση, με αεροδιακομιδή από την Λέρο, το βάρος του ήταν μόλις 3.400 γραμμάρια, κάτι αδιανόητο για ένα βρέφος 35 ημερών.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλοδημητράκης θα γίνουν και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το εάν είχε προσβληθεί από κάποιο μικρόβιο.