20121206

Σχηματίστηκε φάκελος στο ΕΣΡ για τρέιλερ του MEGA που προκαλεί φόβο στους τηλεθεατές!

Συνεδρίασε το ΕΣΡ και τα πρόστιμα έπεσαν βροχή. Ωστόσο, σχηματίστηκε και φάκελος για το τρέιλερ του τρόμου...


Συγκεκριμένα, πρόστιμο 100.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για την προβολή του τηλεπαιχνιδιού Late fun στις 22/08. Το ΕΣΡ διαπίστωσε ότι το προβλήθηκε χωρίς την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια αρχή ελέγχου τυχερών παιγνίων.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε επιπλέον στο Achaia Channel νομού Αχαΐας για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου και 3.000 ευρώ στο Νότες fm νομού Σερρών για προβολή ενημερωτικού προγράμματος, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Το Συμβούλιο επέβαλε επίσης πρόστιμο 20.000 ευρώ στο σταθμό Space του νομού Ευβοίας για παράλειψη υποβολής στοιχείων μετά από συνεχόμενες αναβολές.

Οριστική διακοπή επιβλήθηκε στην Νότια Ελληνική Τηλεόραση νομού Μεσσηνίας, ενώ εγκρίθηκε η μεταβίβαση του Rock fm νομού Θεσσαλονίκης από τον Δημήτριο Κουτσομπέλια στη νεοσύστατη εταιρεία Ψηφιακές Μεταδόσεις ΕΠΕ έναντι 32.036 ευρώ.

Τέλος, έπειτα από καταγγελίες τηλεθεατών σχηματίστηκε φάκελος για τους σταθμούς ANT1, MEGA και Alpha για διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, καθώς και για το διαφημιστικό της εκπομπής Master Chef του Mega που θεωρούνται ότι προκαλούν το φόβο στο κοινό.[tuned]