20121105

Χαλκίδα: Ποια ήταν η υπόσχεση που έδωσε 12χρονο κορίτσι όταν της δώρισαν μία ζακέτα για να μην κρυώνει στο σχολείο;

Είναι η στιγμή που η 12χρονη Παναγιώτα φορά το μπλε της ζακετάκι για να πάει στο σχολείο 
Όταν είδε την κυρία Σταυρούλα να της το δίνει απλόχερα, δάκρυσε, ήταν ένα από τα πιο ωραία δώρα που είχε λάβει τον τελευταίο καιρό.

"Παναγιώτα μου, είναι δικό σου, τώρα που αλλάζει ο καιρός να το φοράς και να πηγαίνεις σχολείο" της λέει η κυρία Σταυρούλα. Η Παναγιώτα πάει στην πρώτη γυμνασίου και είναι καλή μαθήτρια μιας και θέλει να γίνει γιατρός για να βοηθά τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

"Όταν θα μεγαλώσω και θα γίνω γιατρός δεν θα σας παίρνω χρήματα" απαντά το μικρό κορίτσι τόσο ώριμα που σπανίζει για την ηλικία της. "Όταν βλέπω τα ματάκια των μικρών παιδιών να γεμίζουν από ευτυχία" είναι η ανταμοιβή μου, μας λέει η Σταυρούλα Γιοβανάκη εμπνεύστρια του χαριστικού παζαριού που κάθε εβδομάδα δεκάδες πολίτες καλύπτουν τις ανάγκες τους με ρούχα που συγκεντρώνονται στην Αγία Μαρίνα της Χαλκίδας.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως οι Έλληνες στα δύσκολα γίνονται μία γροθιά. "Θέλω να ευχαριστήσω δεκάδες ανθρώπους που έχουν χρυσή καρδιά και βοηθούν σε αυτόν τον αγώνα.

Όπως θέλω να ευχαριστήσω και την κυρία Ρούλα που μόλις έμαθε πως μικρά παιδιά δεν έχουν ρούχα και παπούτσια για να πάνε στο σχολείο, αμέσως ανταποκρίθηκε και έτσι δεν στερήσαμε την εκπαίδευση από τα παιδάκια. Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της κυρίας Σταυρούλας ήταν όταν κατάφερε να βρει στέγη και τροφή για έναν ηλικιωμένο που δυστυχώς η μοίρα τον άφησε μόνο. [evianews]