20121024

Ο Έλληνας των Ρεκόρ Γκίνες

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και ειδικός φρουρός, Ανδρέας Κωλέττης, μπήκε για 6η φορά στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως...
ο «Κάτοχος των Περισσοτέρων Πιστοποιήσεων Διαιτητή / Κριτή Αθλημάτων»

Ο Ανδρέας, που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως Ειδικός Φρουρός στην Ελληνική Αστυνομία, είναι πιστοποιημένος διαιτητής / κριτής σε συνολικά 27 αθλήματα:

Στίβο, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση επί Άμμου (Beach Handball), Αντισφαίριση επί Άμμου (Beach Tennis), Πετοσφαίριση επί Άμμου (Beach Volleyball), Ποδόσφαιρο Τυφλών, Μπριτζ, Σκάκι, Ποδόσφαιρο, Ποδόσφαιρο Σάλας, Ορειβασία – Αγωνιστική Αναρρίχηση, Μηχανοκίνητος Χερσαίος Αθλητισμός, Ιστιοπλοΐα, Αθλητική Αλιεία Επιφανείας, Κολύμβηση, Συγχρονισμένη Κολύμβηση, Ξιφασκία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Πετοσφαίριση και Γουσού Κούνγκ –Φού, Πυγμαχία, Τρίαθλο, Δίαθλο, Παρατρίαθλο, Καλαθοσφαίριση και Υποβρύχια Σκοποβολή.

Ως κάτοχος λοιπόν των περισσότερων πιστοποιήσεων διαιτητή/κριτή αθλημάτων μπήκε ξανά στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.


Να σημειωθεί ότι ο Αντρέας έχει διακριθεί πολλές φορές στην ζωή του ως κολυμβητής, αρσιβαρίστας, και ομοσπονδιακός προπονητής αθλητών Special Olympics στην άρση βαρών.
«Τα συναισθήματά μου είναι μικτά. Η χαρά μου είναι μικρότερη από την πρώτη φορά που μπήκα στο βιβλίο Γκίνες. Όμως, θα ήθελα ως δάσκαλος να αποτελέσω παράδειγμα για τα νέα παιδιά ώστε να ασχοληθούν με κάτι δημιουργικό στην ζωή τους. Η εποχή μας είναι αμείλικτη και απαιτητική. Θα ήθελα η νέα γενιά να δραστηριοποιείται περισσότερο στον αθλητισμό, τις τέχνες και τα γράμματα και λιγότερο με το facebook και το αδυσώπητο κυνήγι του ποιος έχει -για παράδειγμα- το ομορφότερο κινητό τηλέφωνο… Αν καταφέρει η δραστηριότητά μου αυτή να παρακινήσει προς αυτή την κατεύθυνση έστω και ένα παιδί, τότε το χόμπι μου θα έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα στην κοινωνία. Και αυτό γιατί το χόμπι μου δεν είναι σκοπός, αλλά μέσο», σχολιάζει ο ίδιος.[volathens2004]