20121030

Έχεις περιττά κιλά;Αδυνάτισε από τον καναπέ σου


Έχεις περιττά κιλά, αλλά στην ιδέα και μόνο του γυμναστηρίου βγάζει σπυράκια και κάθε μορφής άσκηση σου προκαλεί τρόμο.
Μην ανησυχείς, ένας επιστήμονας σου έχει τη λύση και μάλιστα χωρίς καν να κουνηθείς από τον καναπέ σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πατήσεις το play.
Σύμφωνα με τον Δρ. Ρίτσαρντ Μακένζι από το Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ, μια ταινία τρόμου είναι αρκετή για να κάψεις ως και 184 θερμίδες. «Βλέποντας μια ταινία τρόμου μπορείτε να κάψετε αρκετές θερμίδες, όσες θα χάνατε κάνοντας τρέξιμο ή ποδήλατο για 30 λεπτά», ανέφερε ο επιστήμονας, μιλώντας στη Daily Mail.

Ο Μακένζι εξήγησε ότι μαζί με την ερευνητική του ομάδα «διαλέξαμε 10 ταινίες και καταγράψαμε την καρδιακή συχνότητα, την πρόσληψη οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στους θεατές, ανάλογα με το φιλμ που επέλεξαν να δουν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα συναισθήματα φόβου προκάλεσαν απελευθέρωση της αδρεναλίνης, η οποία με τη σειρά της αύξησε το μεταβολικό ρυθμό».

Μάλιστα, για να διευκολύνει περισσότερο τους ενδιαφερόμενους, ο Μακένζι έφτιαξε μια λίστα με τις «αδυνατιστικές» ταινίες και τις θερμίδες που θα κάψει όποιος τις παρακολουθήσει.

1. «Η Λάμψη», 184 θερμίδες

2. «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», 161 θερμίδες

3. «Ο Εξορκιστής», 158 θερμίδες

4. «Alien», 152 θερμίδες

5. «Saw», 133 θερμίδες

6. «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες», 118 θερμίδες

7. «Μεταφυσικά Φαινόμενα», 111 θερμίδες

8. «Blair Witch Project», 105 θερμίδες

9. «Ο δολοφόνος με το πριόνι», 107 θερμίδες

10. «Καραντίνα», 101 θερμίδες