20120826

Κυκλοφόρησε η ανανεωμένη έκδοση του Facebook για iOS

Το κοινωνικό δίκτυο απέκτησε επιτέλους native εφαρμογή για iPhone και iPad.
Ένα από τα κύρια παράπονο των χρηστών του iOS, όσων τουλάχιστον , ήταν η ταχύτητα και η ποιότητα της εφαρμογής του Facebook. Στις προηγούμενες εκδόσεις η εφαρμογή χρησιμοποιούσε HTML5, καθιστώντας την αρκετά αργή.

Οι προγραμματιστές του Facebook έφτιαξαν την εφαρμογή «από την αρχή». Για τους τελευταίους εννέα μήνες δούλευαν συνεχώς προκειμένου να βελτιώσουν την απόδοση και την ταχύτητα της, ενώ χρησιμοποίησαν native εργαλεία του iOS για να την αναπτύξουν.

Με την τελευταία της αναβάθμιση η εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου είναι πιο γρήγορη από ποτέ. Όχι μόνο ανοίγει πολύ πιο γρήγορα χωρίς να «κολλάει» στην φόρτωση αλλά η πλοήγηση σε εφαρμογές όπως μηνύματα, events, groups αλλά και το app center είναι ομαλότερη, με γρηγορότερο refresh rate. Οι φωτογραφίες εμφανίζονται αισθητά πιο γρήγορα, καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη ενώ περιέχουν συντομεύσεις για like και σχόλια.

Σημαντική βελτίωση έχει σημειωθεί και στα Messages, τα οποία τώρα λειτουργούν ακριβώς όπως ο Facebok Messenger, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε εύκολα φωτογραφίες και την τοποθεσία σας. Επίσης οι ειδοποιήσεις νέων μηνυμάτων ή updates εμφανίζονται στο πάνω μέρος της οθόνης με την μορφή banner.

Η νέα έκδοση προσφέρει ακόμα την δυνατότητα προβολής του Timeline στο iPad.

Την εφαρμογή θα την βρείτε δωρεάν στο iTunes.[newsbeast]