20120805

Πες μου το e-mail σου να σου πω ποιος είσαι!

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το hunch.com, το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει το www προσωπικό, συνδέοντάς το με κάθε χρήστη,....
έδειξε πως η επιλογή μας όσον αφορά στο e-mail μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το lifestyle μας.

Το hunch.com αξιοποίησε τις 5 εκατομμύρια απαντήσεις που έλαβε από 700.000 μέλη του, για να καταλήξει στα συμπεράσματά του και να σκιαγραφήσει τα προφίλ των χρηστών του Gmail, Yahoo!, AOL και Hotmail/MSN.

Το ιδανικό e-mail είναι το [email protected] Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε, μια που, σύμφωνα με την υπεύθυνη marketing του hunch.com, είναι το πιο εύκολο να θυμούνται όλοι όσοι πρόκειται να χρειαστούν την ηλεκτρονική μας διεύθυνση, συν το γεγονός πως ένα τέτοιο e-mail είναι πιο επίσημο και επαγγελματικό από ό,τι κάποιο που δημιουργείται από τα παρατσούκλια μας, τους αγαπημένους μας ή τυχαίους αριθμούς κ.τ.λ..

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσαν και ανέλυσαν στο hunch.com, πάντως, οδήγησαν στις εξής διαπιστώσεις για τους χρήστες, ανάλογα με το e-mail που έχουν επιλέξει. Όλα αυτά για την Αμερική, βέβαια, όπου έγινε η έρευνα αλλά, και πάλι, έχει ενδιαφέρον η σύλληψη από μόνη της και, επίσης, όλο και κάποια ιδέα μπορούμε να πάρουμε και για εμάς.

Gmail: Όσοι χρησιμοποιούν Gmail είναι πιθανότερο να είναι λεπτοί (σε σώμα, όχι σε τρόπους), απόφοιτοι πανεπιστημίου, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, παιδιά της πόλης, πολυταξιδεμένοι, φιλελεύθεροι όσον αφορά στις πολιτικές πεποιθήσεις τους, αδέσμευτοι ερωτικά και άτεκνοι -κυρίως άνδρες.

Hotmail: Πιθανότερα singles, νεαροί σε ηλικία, γυναίκες κάτοικοι προαστίων μεσαίου αναστήματος και διαμετρήματος (που πολύ συχνά μένουν ακόμα με τους γονείς τους), απαισιόδοξοι, εσωστρεφείς, αναγνώστες μυθιστορημάτων και καταναλωτές γλυκών (ενδεχομένως και ταυτοχρόνως, με την ανάγνωση).

Yahoo!: Ελαφρώς μεγαλύτερης ηλικίας, παχουλοί, εξωστρεφείς, συνήθως γυναίκες, απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης, με πολλά παιδιά, που απολαμβάνουν την τεχνολογία και, όταν δεν είναι στον υπολογιστή τους, είναι σε κάποιον καναπέ με τις πιτζάμες τους και διαβάζουν περιοδικά.