20120819

Κλινική χρησιμοποιεί πετρέλαιο για θεραπευτικά λουτρά! [φωτο]

Σε μια κλινική στην πόλη της Naftalan, 160 μίλια νότιο-δυτικά από την πρωτεύουσα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν,...
έχουν βρει μια θεραπευτική χρήση του αδιύλιστου πετρελαίου, για να αξιοποιήσουν τις άφθονες ποσότητες του αργού πετρελαίου στην περιοχή τους!

Το Αζερμπαϊτζάν είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο και στις Δυτικές πεδιάδες της χώρας ο «μαύρος χρυσός» ξεχειλίζει από το έδαφος εδώ και αιώνες. Στη διάσημη πλέον κλινική, σπεύδουν άνθρωποι από όλη την πρώην Σοβιετική Ένωση, ακόμη και από τα Εμιράτα και την Ευρώπη για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του δέρματος, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, ακόμη και για τα νεύρα τους, με χρήση αργού πετρελαίου. Οι τοπικοί γιατροί, λένε ότι η θαυματουργή θεραπεία τους από το πετρέλαιο χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει μέχρι 100 διαφορετικές ασθένειες.

Οι ασθενείς βυθίζουν το σώμα τους σε 35 γαλόνια αργού πετρελαίου και σε θερμοκρασία 40 βαθμών. Πολλοί από αυτούς λένε ότι η «θεραπεία», η οποία διαρκεί 10 λεπτά, τους χαλαρώνει και κάνει καλό στις αρθρώσεις τους παρόλο που στην Ευρώπη κάτι τέτοιο θεωρείται καρκινογόνο και η έκθεση του σώματος στο πετρέλαιο για πολύ ώρα μπορεί να είναι επικίνδυνη για την την υγεία τους.[tsantiri]