20120724

Γιάννα Αγγελοπούλου: Πάλεψα με την ασθένεια, την νίκησα, την άφησα πίσω

Τέσσερις μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη πέρασε ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής της και βρέθηκε αντιμέτωπη με τη θνητότητά της.

Η ίδια μιλώντας στο BHMagazino για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της, δίχως να την κατονομάσει λέει:

«Τότε για πρώτη φορά σκέφτηκα: "Mπόρεσες και τα έβγαλες όλα πέρα και τώρα κινδυνεύεις να φύγεις. Πάλεψα με την ασθένεια, όπως παλεύουν κάθε μέρα εκατομμύρια άνθρωποι. Τη νίκησα, την άφησα πίσω μου, αλλά θέλω να το θυμάμαι και με πονάει να το θυμάμαι».

Η σιδηρά Κυρία επιμένει ότι «Eίναι μια κανονική μεσογειακή μαμά που έμαθε να μαγειρεύει για τα παιδιά της».

Παράλληλα, λέει:«Θέλω να κάνω πράγματα για την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν μου επιτρέπει να τα κάνω. Γι' αυτό έχω μπει σε διεθνή τροχιά. Γιατί έχω βρει κυψέλες που ρουφάνε κυριολεκτικά τους ανθρώπους που θεωρούν ότι έχουν πάθος να κάνουν πράγματα. Αν όμως κάτι τύχει και με χρειαστεί η χώρα μου, το λέω έτσι χωρίς να το σκεφτώ, θα είμαι εδώ».

Τέλος μιλάει για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα:« Είμαι σε μια κατάσταση μελαγχολίας με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Με ματώνει να βλέπω την διαχείριση αυτού του ανθρώπινου δυναμικού. Σαν κάποιος να νάρκωσε τον κόσμο και αντί να του βάλει τον ορό της αλήθειας, να του έχει βάλει τον ορό της λήθης, για να μη θυμάται τα μεγάλα και τα ωραία, την προσπάθεια με την οποία επιτυγχάνεται το καλό».
[newsbeast]