20120720

Μαθαίνει να περπατά και να μιλά μαζί με την κόρη του

Ο Mark Ellis «παγιδεύτηκε» στο ίδιο του το σώμα ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη σε ηλικία 22 ετών. Τώρα μαθαίνει να περπατά και να μιλά μαζί με την… κόρη του! 

Το μυαλό του λειτουργούσε αλλά το σώμα του δε μπορούσε να ακολουθήσει τις διαταγές γιατί είχε παραλύσει και επικοινωνούσε με τρίτους μόνο κινώντας τα βλέφαρά του.

Ο νεαρός άνδρας υπέστη εγκεφαλικό τον Αύγουστο του 2010, δύο μήνες μετά από το γάμο του. Έπεσε σε κώμα και οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι ίσως δεν κατάφερνε να επιζήσει.

Η 32χρονη σύζυγός του, Amy, είχε φέρει στον κόσμο την κόρη τους Lily-Rose μόλις δύο μήνες πριν από το περιστατικό που του άλλαξε τη ζωή.

Οκτώ μήνες μετά το εγκεφαλικό ο Mark ωστόσο, εκπλήττοντας γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, βγήκε από το νοσοκομείο και άρχισε να μαθαίνει ξανά από την αρχή να μιλά, να κινείται και να περπατά… μιμούμενος τη συμπεριφορά της μικρής του κόρης!

«Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι μαθαίνουν να κάνουν πράγματα μαζί. Χρησιμοποιούν μαζί παιχνίδια, βιβλία και το iPad για να μαθαίνουν πράγματα και να επικοινωνούν. Οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα κατάφερνε να επιζήσει, αλλά το νεαρό της ηλικίας του και η ψυχική του δύναμη τον βοήθησαν να ανταπεξέλθει» είπε η Amy.
   
[tuned]