20120720

Η Apple κατοχύρωσε τη «μητέρα όλων των software πατεντών»!


Η Apple με την κατοχύρωση μιας νέας πατέντας (US Patent No. 8,223,134) κατάφερε να κάνει κίνηση ματ στους ανταγωνιστές της. Περιγράφεται ως «η μητέρα όλων των software πατεντών» καθώς καλύπτει μια πολύ μεγάλη γκάμα λειτουργιών των iPhone και iPad.

H πατέντα εν ονόματι «Portable electronic device, method, and graphical user interface for displaying electronic lists and documents» διασφαλίζει το περιβάλλον χρήσης της Apple για τα email, τηλέφωνο, camera, video player, browser, widgets, search, notes, maps και το multitouch interface της.

Όπως αναφέρει το cultofmac, τα χαρακτηριστικά αυτά υπάρχουν σε κάθε σχεδόν Android/Windows Phone και tablet της αγοράς με αποτέλεσμα η απόφαση αυτή να απειλεί με εξόντωση τους ανταγωνιστές της εταιρείας. 

Σημειώνεται ότι η είδηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους χρήστες Android, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το πλάνο κυριαρχίας της Apple δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει το σβήσιμο όλων των αντιπάλων της από το χάρτη, αλλά τον ανταγωνισμό τους. Η Apple δήλωσε ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αποτρέπει τις υπόλοιπες εταιρείες από την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας της.