20120727

Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από το AIDS!

Σε παγκόσμια κλίμακα τα ποσοστά της λοίμωξης στις νέες γυναίκες ηλικίας 15 έως 24 ετών είναι διπλάσια σε σχέση με των ανδρών της ίδιας ηλικίας,...
σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το AIDS και τον ιό HIV που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα: το 63% όλων των νέων αυτής της ηλικιακής ομάδας που ζει με τον ιό, είναι γυναίκες.

Οπως ανακοίνωσαν εμπειρογνώμονες κατά την 19η διεθνή διάσκεψη για τη μάστιγα, οι γυναίκες πλήττονται πολύ περισσότερο από το AIDS σε σχέση με τους άνδρες παγκοσμίως και είναι οι πιο ευάλωτες στον ιό HIV. 

Ο ΟΗΕ εκτιμά επίσης ότι 1,2 εκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια προσβλήθηκαν το 2011, η πλειοψηφία αυτών στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις χώρες με μεσαίο εισόδημα.

Η λοίμωξη από τον ιό HIV είναι επίσης η βασική αιτία θανάτου στις γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία τεκνοποιίας. 

Η διάσκεψη άρχισε την Κυριακή και ολοκληρώνεται την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20.000 συνέδρων από 190 χώρες. 

Γενικά, οι γυναίκες έχουν ένα μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης του ιού σε σχέση με τους άνδρες κατά τις ετεροφυλικές σχέσεις χωρίς προφυλακτικό, υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

Σε πολλές χώρες οι γυναίκες δεν τολμούν καν να ζητήσουν από τον σύντροφό τους να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό και αυτές είναι επίσης πιο συχνά θύματα σεξουαλικού εξαναγκασμού.