20120730

5 τρόποι για να τον κάνεις να δεθεί μαζί σου! Ένας άντρας σου δίνει τα "κλειδιά"


Να φταίει η πολλή τηλεόραση; Μήπως είναι ο άτιμος ο Jack που χάθηκε στον πάτο του Ατλαντικού και όλες ψάχνουν να βρουν εκείνον στα μάτια κάθε αρσενικού;
Είναι ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο των απανταχού μανάδων, που για χρόνια ετοιμάζουν στρατιές θηλυκών που ζητούν έναν και μόνο τύπο άνδρα; Το καλό παιδί, που όμως είναι και το απόλυτο αρσενικό και παράλληλα έχει χρήματα! Είναι ο από μόνος του φτιαγμένος και θα σε κάνει κυρά (το δούλα πάει περίπατο-και καλά κάνει δηλαδή), χωρίς όμως να καταπιέζει την φεμινίστρια μέσα σου, αλλά έχοντας στην άκρη του μυαλού του ότι μπορεί να χρειαστεί να στη δώσει τη σφαλιάρα σου (σχήμα λόγου θέλω να πιστεύω)!


 Κουράστηκες; Έλα που μέσα στο μυαλουδάκι σου περνούν όλα αυτά... Κλισέ, στερεότυπα, χαζοφαντασιώσεις, αδυναμίες και ανασφάλειες έχτισαν το προφίλ  ενός άνδρα που δεν υπάρχει. Και έτσι εσύ κάνεις τα πάντα για να κρατήσεις εκείνον τον απόλυτο άνδρα, τον άνδρα το σωστό και το δόλωμα δεν τσιμπάει! Να σου πω εγώ τι πρέπει να κάνεις; Μου... αφήνεις το πηδάλιο; Έχουμε και λέμε...

 1. Κάθε ζώο θέλει να του μιλάς στη γλώσσα του...
Το ίδιο κι εγώ! Και ναι, δεν είναι όλοι οι άνδρες φτιαγμένοι από την ίδια πάστα. Υπάρχει εκείνος που έχει ανάγκη από τα κομπλιμέντα του, τις φιλοφρονήσεις, τα καλά τα λόγια! Πες το κι εσύ μην τον σκας. Πέτα ένα τι ωραία που περάσαμε απόψε στο κρεβάτι. Μην τον αναγκάσεις να σου πει το κλασικό "σου άρεσε αγάπη μου;"! Είναι από την άλλη εκείνος ο άνδρας που δεν έχει ανάγκη από τέτοια πράγματα... Θέλει όμως πράξεις! Να βλέπει την αγάπη από εσένα με κινήσεις και όχι με λόγια! Όπως όταν σου λέει πως τον εκνευρίζει "τα μάλλα" που για να ετοιμαστείς σου παίρνει 3 ωρες κάθε φορά; Ε, θα τον σκλαβώσεις αν την επόμενη φορά τον κάνεις να εκπλαγεί με την ταχύτητα σου να ντυθείς για να βγείτε.
Με λίγα λόγια, παρατήρησε, τσέκαρε, βρες τον τρόπο που εκείνος αντιλαμβάνεται την αγάπη και φέρσου ανάλογα.

 2. Κάνε χώρο να αναπνεύσει, κάνε χώρο να διαβεί...
Διαλυθείτε ησύχως. Αφήστε τον ασθενή να αναπνεύσει. Ελευθερώστε τον αέρα που... αναπνέει. Είναι κάποιοι άνδρες και για να ακριβολογώ, είναι όλοι οι άνδρες σύμφωνοι με αυτή την ιατρική συμβουλή. Ακόμη και αν η ζωή τους περιστρέφεται μόνο γύρω από τη σχέση τους, θέλουν να έχουν την αίσθηση πως μπορούν να κάνουν κάτι μόνοι τους. Ότι δηλαδή αν ήθελαν - που με τα χρόνια δεν θα θέλουν, να το δεις -  μπορούν να κάνουν κάτι χωρίς να έχουν εσένα στο κεφάλι τους. Ειδικά αν είστε λίγο καιρό μαζί, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση μια γυναίκα που στέλνει 100 μηνύματα την ημέρα, μουτρώνει που δεν συναντιέστε και τους μεταφέρει αυτή τη νευρικότητα!

 3. Δεν θέλω άλλη μαμά. Έχω τη δική μου και είναι υπερπροστατευτική
Αν και είναι αλήθεια πως με τα χρόνια όλοι οι άνδρες εξαρτώνται από τις συντρόφους τους σαν να είναι οι μανάδες τους, δεν θέλουν να το κάνεις από την αρχή. Και ίσως ακόμη κι όταν αυτό συμβαίνει δεν θέλουν να το καταλαβαίνουν. Καταλαβαίνεις πως αν με ρωτάς αν έφαγα ή αν πήρα μαζί μου ζακετάκι μην κρυώσω θα ξενερώσω για τα καλά. Δεν θέλω καλή μου γυναίκα νταντά! Σύντροφο θέλω που θα δείχνει ότι νοιάζεται σαν συνομήλικος, όχι σαν τη γιαγιά μου. Οπότε προσοχή στις δοσολογίες.

 4. Ασκήσεις συμβατότητας! Ή απλά ανοχής...
 Στον παιδικό ενθουσιασμό μου που βγαίνει στους κινηματογράφους η νέα ταινία του spiderman, καλό είναι να μην σουφρώσεις τα μούτρα σου σαν να έφαγες χαλασμένο φαγητό. Απέναντι στην αγάπη μου για τους Offspring δεν χρειάζεται να αντιδράς όπως η Ελένη Λουκά με τον Σάκη Ρουβά! Όλοι μας έχουμε αγάπες παλιές που όπως λένε είναι παντοτινές. Αν δεν σου αρέσουν οι super ήρωες δεν είναι ανάγκη να μου βγάλεις διάλεξη για την αμερικάνικη ψευτοηθική και επιφανειακή αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων από την βιομηχανία του Hollywood. Ούτε βέβαια να μου αντιπροτείνεις το τελευταίο ερωτικό δράμα που κυκλοφόρησε ως εναλλακτική. Ή έρχεσαι και κάνεις υπομονή ή αποφεύγεις την παγίδα ευγενικά, με κάποια πολύ πειστική δικαιολογία!
 Όσο για τη μουσική μου παιδεία, καλό θα ήταν να κάνεις προσπάθεια να μάθεις τα τραγούδια που μου αρέσουν. Αν δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι θα ξυπνήσεις μέσα μου τον Πυγμαλίωνα που προσπαθεί να μάθει στην αγαπημένη του όσα τον έκαναν - μουσικά πάντα - αυτό που είναι σήμερα. Κι είναι κάτι που θα με κάνει να σε λατρέψω περισσότερο κι από την περίπτωση να είχαμε τα ίδια μουσικά γούστα!

 5. Απόφυγε επιμελώς τις λέξεις γάμος, εκκλησία, στέφανα...
 Εντάξει, αν είσαι με κάποιον 5 χρόνια και τα πράγματα κυλούν όμορφα και ωραία δεν λέω! Ίσως κάποιος πρέπει να βάλει το θέμα του γάμου στο τραπέζι (αν πρέπει σώνει και καλά να παντρευτείς δηλαδή!). Αλλά στα ντουζένια μιας φρέσκιας σχέσης δεν κάνεις λόγο για το μυστήριο του γάμου ούτε καν για αστείο. Με κάνει να φρικάρω... Φαντάζομαι πως είσαι η κλασική - μυθοποιημένη γυναίκα - που κυνηγά τον τέλειο γαμπρό για να διαιωνίσει το είδος και να κάνει τη μαμά της περήφανη. 

 Ακολούθησε τις συμβουλές αυτές και θα δεις πως δεν θα ξεκολλά τα μάτια του από πάνω σου. Προσπάθησε όμως όλο αυτό να το κάνει φυσικά... Μην είσαι σαν το ρομπότ! Μην μοιάζεις λες και παίζεις κάποιον ρόλο γιατί τότε όλα θα καταρρεύσουν. Άλλωστε αν όντως περνάς καλά με τον άλλο, όλα όσα σου ανέφερα παραπάνω θα έρθουν από μόνα τους! Σαν  να τα ήξερες από πάντα![tlife]