20120730

Μητέρα 15χρονης: «Αντί για το πρόσωπο του παιδιού μου είδα μια μάσκα από αίμα»

Για εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο η μητέρα της 15χρονης που βρέθηκε χτυπημένη στην Πάρο

Το σκηνικό της εξαφάνισης της κόρης της από το πλευρό της μέχρι τη στιγμή που είδε το γυμνό της σώμα χωμένο σε μια μικρή σχισμή από βράχους, περιγράφει μιλώντας στο Πρώτο Θέμα η μητέρα της 15χρονης, που τραυματίστηκε σοβαρά στην παραλία Χρυσή Ακτή, της Πάρου.


«Αντί για το πρόσωπο του παιδιού μου είδα μια μάσκα από αίμα. Το πρόσωπό της είναι διαλυμένο, καθώς έχει αποκολληθεί από το κρανίο. Ο λαιμός της δεν ξεχωρίζει από το σώμα της. 
Γύρω από τα βράχια και σε απόσταση 20 πόντων, υπήρχαν αμέτρητες πιτσιλιές από τα αίματα. Ένας τρελός κυκλοφορεί ελεύθερος την ώρα που το παιδί μου χαροπαλεύει στην Εντατική. Θέλω να τον πιάσουν, να τον αντικρίσω και να μου πει γιατί χτύπησε τόσο πολύ το παιδί μου. Δεν είναι ατύχημα, όπως βιάστηκαν κάποιοι να δηλώσουν», λέει η Μαίρη Κοτρώτσου.

Ο Γολγοθάς της οικογένειας από τη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, όταν η μητέρα μαζί με τις κόρες της βρέθηκαν στην Πάρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει η μητέρα στη 18χρονη κόρη της, Ελένη, λόγω της επιτυχίας της στις πανελλαδικές εξετάσεις και της εισαγωγής στη Νοσηλευτική.


Η ώρα ήταν επτά και μισή το απόγευμα όταν το άτυχο κορίτσι ξεκίνησε τη βόλτα του στην παραλία.
«Πήγαινε αλλά μην απομακρυνθείς γιατί θα φύγουμε σε λίγο» της είπε η μητέρα της.


«Λίγη ώρα αργότερα την αναζήτησα στην παραλία. Της φώναξα αλλά δεν πήρα απάντηση. Κάποια στιγμή η μεγάλη μου κόρη κατέβηκε στα βράχια όπου βρέθηκε τελικά το σώμα της. “Μαμά, κάτι βλέπω αλλά δεν νομίζω να είναι η Μυρτώ μας αυτή” μου είπε. Έτρεξα και είδα το κορμί της μισόγυμνο».


Η τραγική μητέρα μιλά για εγκληματική ενέργεια βασιζόμενη στο γεγονός ότι έλειπαν τα ρούχα της, ενώ τα χτυπήματα είναι περισσότερα από αυτά που προκαλεί μια πτώση από τα βράχια.


Ο δήμαρχος της Νάξου, κ. Χρήστος Βλαχογιάννης υποστηρίζει ότι στο νησί δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ άλλοτε κρούσματα εγκληματικότητας.


«Στη συγκεκριμένη παραλία πηγαίνει καλός κόσμος. Δεν μπορεί να έγινε κάτι και να μην το πήρε κανείς είδηση. Αυτό που δήλωσα εξαρχής είναι ότι η εγκληματική ενέργεια συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Η μητέρα της ήταν κοντά και θα μπορούσε να ακούσει κάτι. Τίποτα όμως δεν μπορείς να αποκλείσεις. Εκπλήσσομαι κι εγώ. Εμείς τα παιδιά μας τα αφήνουμε ελεύθερα στις παραλίες. Τώρα αν υπάρχει ένα τέτοιο περιστατικό, υπάρχει και ανησυχία» δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος του νησιού.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, που αναμένονται εντός της εβδομάδας, θα ρίξουν φως στο μυστήριο που καλύπτει τον σοβαρό τραυματισμό του κοριτσιού.[tsantiri]