20120613

Σε κατάσταση σοκ η έγκυος κοπέλα του τουρίστα που έχασε την ζωή του στην Ζάκυνθο


Ο θάνατος του τουρίστα στην Ζάκυνθο έχει προκαλέσει πολύ αρνητικά σχόλια για την χώρα μας στην Βρετανία, αφού σύμφωνα με την κοπέλα του πριν πεθάνει,
παρακαλούσε τους πυροσβέστες να καλέσουν εξειδικευμένη ομάδα αναρριχητών και δεν τον άκουγαν!


Τρεις ώρες ο άνθρωπος ήταν «κολλημένος» με το αλεξίπτωτο του στην πλαγιά. Όλη την διάρκεια μιλούσε στο τηλέφωνο με την σύντροφο του, Ανίτα, η οποία είναι επτά μηνών έγκυος.


Όπως περιγράφει η φίλη της συντρόφου του άτυχου άντρα στην Daily Mail «Μόλις κόλλησε εκεί, την πήρε και της είπε ότι περίμενε την πυροσβεστική. Ήταν πολύ χαλαρός και έκαναν πλάκα. Ήταν πολύ χαλαρός και είχε ήδη μιλήσει με την πυροσβεστική δύο τρεις φορές. Ξαφνικά, εκεί που μιλούσαν φύσηξε άνεμος, τον μετακίνησε και σκοτώθηκε»…


Ο Jake Simkins ήταν ένας έμπειρος base-jumper, που μόλις πιάστηκε στα βράχια δεν πανικοβλήθηκε, αλλά κάλεσε τους πυροσβέστες να τον απεγκλωβίσουν.


Τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην αρχή και αυτός τους ζήτησε απλά να του πετάξουν ένα σκοινί για να κατέβει.


«Τρεις ώρες ήταν σίγουρα αρκετές για να βρει ένα σχοινί η Πυροσβεστική Υπηρεσία», λέει η φίλη της συντρόφου του στην Daily Mail.


Παρόμοια είναι και η άποψη ενός φίλου του Simkins, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης τουριστικών σκαφών στην περιοχή.


«Είναι μία τραγωδία. Ο Jake ήταν ένας πραγματικά καλός άνθρωπος και ήξερε τι έκανε αλλά με κάποιο τρόπο κατέληξε στα βράχια. Ζητούσα από την πυροσβεστική να καλέσουν ενισχύσεις με ειδικούς αλλά δεν με άκουγαν. Παρότι πέρασαν τρεις ώρες κι εκείνος κρεμόταν εβδομήντα μέτρα πάνω από τα βράχια, δεν του έριξαν ένα σχοινί. Πώς είναι αυτό δυνατό;», αναρωτιέται.