20120609

Ξύπνησε από κώμα με το χτύπημα του τηλεφώνου

Ένα απίστευτο περιστατικό έχει να αφηγείται εφεξής η Ιατρική, αφού ένας 31χρονος άνδρας που νοσηλευόταν σε κώμα, ξύπνησε μετά από δέκα μήνες, ακούγοντας τη φωνή της αραβωνιαστικιάς του στο τηλέφωνο.
Ο Μάθιου Τόμας, δάσκαλος στο επάγγελμα, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Μπαλί, τον Ιούλιο του 2011, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα, παρά τις προσπάθειες των ιατρών να τον επαναφέρουν.

Έκτοτε, έμεινε δέκα μήνες χωρίς να έχει την παραμικρή επαφή με το περιβάλλον, ενώ οι γονείς του είχαν προετοιμαστεί από τους γιατρούς για το χειρότερο ενδεχόμενο.

Η αραβωνιαστικιά του, Ινδονησιακής καταγωγής, με την οποία γνωρίστηκε στο Μπαλί, έμεινε μαζί του καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, όμως έπρεπε μετά τη μεταφορά του στη Βρετανία, να επιστρέψει στη χώρα της, λόγω εκπνοής της διάρκειας ισχύος της βίζα της.

Επτά μήνες μετά την επιστροφή της στο Μπαλί, οι γονείς του 31χρονου σκέφτηκαν να ακουμπήσουν το ακουστικό του τηλεφώνου στο αυτί του Μάθιου για να ακούσει την φωνή της.

Η μητέρα και ο πατριός του έπαθαν σοκ βλέποντας τον δάσκαλο να κουνάει το χέρι του, προσπαθώντας να πιάσει το ακουστικό και να... βάζει τα κλάματα.