20120615

Φαρμάκη: 6 μήνες μετά τον πυροβολισμό, μιλά για τη ζωή της!

Πέρασαν έξι μήνες από τότε που η Γωγώ Φαρμάκη κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της, από πυροβολισμό που δέχτηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Ένας καβγάς που είχε η αδερφή της Όλγα, με τον πρώην σύντροφό της Αλέξη Αγγλούπα, παραλίγο να καταλήξει μοιραίος για την ίδια.


"...Όταν τον είδα να με πλησιάζει άρχισα να τρέχω πάνω στη σκάλα, εκείνος πίσω μου και πίσω του η Όλγα. Φτάνοντας επάνω πηγαίνω στο κρεβάτι και κάθομαι διπλωμένη στη γωνιά του.

Μετά όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Μου ζήτησε ξανά τη Ζιζέλ, αρνήθηκα και τότε άκουσα ένα "μπαμ". Τον κοίταξα και κρατούσε το όπλο στο χέρι του. Κοιτάζω την κοιλιά μου και ήταν γεμάτη αίματα...", ήταν κάποια από τα λόγια της σε συνέντευξη που έδωσε τον Μάρτιο στο Πρώτο Θέμα.

Η αδερφή της είχε καταθέσει πως επρόκειτο για ατύχημα και η Γωγώ είχε δηλώσει: "Για μένα η αδελφική αγάπη είναι ιερή. Από αυτό που υπέστην, δοκιμάστηκαν οι σχέσεις μου, τα συναισθήματά μου, η εμπιστοσύνη μου. Το χειρότερο από όλα είναι ότι, αφού ζήσεις ύστερα από βέβαιο θάνατο, σκοτώνεσαι διπλά από την προδοσία. Κι αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει άνθρωπος, και να το νιώσει μόνο από όσους αγαπούσε ή και συνεχίζει ακόμη να αγαπά στο βάθος της ψυχής του, πιστεύοντας ότι κάποτε θα φανούν γενναίοι να αναλάβουν το κόστος της αλήθειας που έζησαν."

Πώς είναι όμως σήμερα η ζωή της;


Πριν λίγο καιρό μάθαμε για τον ξαφνικό χαμό του γιατρού σου, Στάθη Τσοχανταρίδη. Πώς ένιωσες; Σου προκάλεσε ανασφάλεια αυτό το γεγονός;

"Ήταν πραγματικά άλλο ένα γεγονός που με ταρακούνησε. Έμαθα για τον χαμό του, ενώ βρισκόμουν ήδη στο Νίμιτς και πραγματικά στενοχωρήθηκα πολύ γιατί εκείνος μαζί με τον αγαπημένο μου κο Πινιαλίδη και την ομάδα τους ήταν που μου χάρισαν πάλι τη ζωη! Έχω ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους του Nίμιτς και ιδιαίτερα με τον γιατρό μου τον κο Πινιαλίδη, που αυτό μόνο να με καθησυχάζει μπορεί...

Τι θεραπείες κάνεις μετά το ατύχημα; Είσαι αρκετά καλύτερα;

"Είμαι αρκετά καλύτερα δόξα τω Θεώ!! Αυτη τη στιγμή  κάνω φυσικοθεραπείες στον κο Παπαδέα σχεδόν καθημερινά. Επιπλέον κάνω εξετάσεις αίματος κάθε 10 μέρες για να βλέπουμε πως παει το inr (πηξη αίματος). Ένα άλλο θεμα είναι οτι αναγκάζομαι να κάνω θεραπεία για τα μαλλιά μου γιατι έπαθα αλωπεκίαση... Και θα παρακολουθώ φαρμακευτική αγωγή για καιρό ακόμα! Αυτά τα λίγα για τώρα!"

Φοβάσαι καθόλου μετά απ' ότι συνέβη;

"Το μόνο που με φοβίζει ή μάλλον με αγχώνει αρκετά είναι το θέμα με το πόδι μου! Περιμένω να επανέλθει και να αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά. Η αλήθεια είναι πως είμαι πολυ πιο δυνατή μετά από αυτή την περιπέτεια!"

Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχεις περισσότερο απ' όλους στο πλευρό σου;
"Η αλήθεια είναι πως κάποιοι φίλοι στάθηκαν βράχοι δίπλα μου... Και πραγματικά τους ευχαριστώ πολύ... Ήταν, ναι μεν και οι γονείς μου, απλώς από αυτούς το περιμένεις ενώ κάποιοι φίλοι με ξάφνιασαν."

Έχεις αλλάξει στάση ζωής μετά απ' ό,τι συνέβη; Εχεις δει αλλιώς τα πράγματα;

"Σίγουρα δεν στεναχωριέμαι για πράγματα που δεν αξίζουν ! Δεν χάλαω την ζαχαρένια μου για κανέναν... Μέσα μου ξεκάθαρισα τους κολλητούς από τους φίλους και τους γνωστούς..."

Κάνεις κάτι επαγγελματικά αυτή την περίοδο;

"Δυστυχώς μέχρι πρότινος ο γιατρός, δεν μου επέτρεπε να εργάζομαι. Επειδή όμως είμαι δραστήριο άτομο και το να κάθομαι στο σπίτι είναι αδιανόητο, έχω ξεκινήσει σιγά - σιγά να δουλεύω. Δεν έχει ακόμη προκύψει κάποια πρόταση για τηλεόραση ή θέατρο άλλα έχω ακόμη ελπίδες για τη νέα σεζόν."