20120511

Οι εκλογές «έφαγαν» και τα επιδόματα των αναπήρων!


Η δυσκινησία του κρατικού μηχανισμού τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας, φαίνεται ότι δημιούργησαν και προβλήματα στην ομαλή καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους των κοινωνικών επιδομάτων όπως είναι τα άτομα με αναπηρία. 
Ειδικότερα, εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου αλλά και επειδή πλέον η χώρα βρίσκεται στον …αέρα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η πλήρης απογραφή των δικαιούχων των επιδομάτων με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί ακόμη για τον μήνα Μάιο. 
Όμως το επίδομα αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο για την επιβίωση των αναπήρων και των οικογενειών τους. 
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ). απαιτεί την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους η οποία είναι εμφανές ότι βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα»  εξαιτίας της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού να ολοκληρώσει τη διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων και τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών κοινωνικών και Προνοιακών επιδομάτων. 
Για το λόγο αυτό η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, καθώς και στους Προέδρους και επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην Νέα Βουλή όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Όπως τονίζεται από τη Συνομοσπονδία: «Η Ε.Σ.ΑμεΑ. και οι φορείς μέλη της εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη στήριξή τους στη διαδικασία της απογραφής. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η διαδικασία απογραφής ως «άλλοθι», προκειμένου να μην καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του Μαΐου στους δικαιούχους. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν επιτρέπονται εάν αναλογιστεί κανείς ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στην πλειονότητα των δικαιούχων. Οι πολίτες με αναπηρία διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθούν για άλλη μια φορά να πληρώσουν την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.
Περαιτέρω καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων του μηνός Μαΐου θα οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες καταβολής των προνοιακών επιδομάτων όλης τη χώρας».