20120522

ΧΑΟΣ στην Πάτρα - Με μπουλντόζα κάνουν επίθεση οι Χρυσαυγίτες! - Βροχή τα δακρυγόνα

Μέλη της Χρυσής Αυγής, μαζί με εξαγριωμένους κατοίκους κάνουν επίθεση στην Πειραική Πατραική και στα γύρω σπίτια. Γίνεται χρήση χημικών από την αστυνομία! Αρκετοί οι τραυματίες. Αφορμή για όλα είναι...
ο φόνος ενός 30χρονου, για τον οποίο έχει ήδη συλληφθεί ένας αλλοδαπός. 
22.30 Μόλις επιχείρησαν με μπουλντόζα να κάνουν έφοδο....
στην Πειραϊκή οι Χρυσαυγίτες. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν με βροχή απο δακρυγόνα, αλλά αυτοί επιστρέφουν για να ξαναεπιχειρήσουν. Την ίδια ώρα έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους.

22.20 Πεδίο μάχης ο χώρος στην Ακτή Δυμαίων όσο και ευρύτερα στη λιμενική ζώνη, μέχρι το ύψος της οινοπνευματοποιίας Σπηλιόπουλου. Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με μανία σε αστυνομικούς, τους οποίους κατέβασαν από τις μηχανές τους και άρχισαν να τους χτυπούν αλύπητα.
Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν με αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της χρήσης δακρυγόνων.

21.46 Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Πειραική Πατραϊκή. Πριν απο λίγο ομάδες συγκεντρωμένων Χρυσαυγιτών όρμηξαν σε αστυνομικό με μηχανή. Τον πέταξαν κάτω και του επιτέθηκαν ομαδικά. Ο αστυνομικός άφησε τη μηχανή και τράπηκε σε φυγή. Με ομαδικά πυρά δακρυγόνων απαντούν τα ΜΑΤ. που απωθούν τους διαδηλωτές στη λιμενική ζώνη. Στο σημείο βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

21.42 Φωτιές έβαλαν και σε φορτηγό που βρίσκεται δίπλα στο πρώην εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής, αλλά και σε πυλώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις του δήμου Πατρέων στην Ακτή Δυμαίων και Αριστογείτονος. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

21.37 Απίστευτες σκηνές εκτυλλίσσονται στην Πειραϊκή Πατραϊκή. Χρυσαυγίτες έβαλαν φωτιές σε δέντρα και ξερά χόρτα που βρίσκονται στην περιοχή του εργοστασίου.

20.39 Χάος επικρατεί αυτή την ώρα στην Πειραϊκή Πατραϊκή.Οι Χρυσαυγίτες πολιορκούν το κτίριο και επιχείρησαν να εισέλθουν κρατώντας ρόπαλα.

Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα. Η περιοχή θυμίζει πεδίο μάχης. Οι Χρυσαυγίτες έσπασαν σύμφωνα με πληροφορίες και μια κλούβα της αστυνομίας.

20.28 Έφτασαν στην Πειραϊκή Πατραϊκή οι Χρυσαυγίτες και απειλούν να λιντσάρουν μετανάστες. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η πόρτα του παλιού εργοστασίου πολιορκείται.

20.07 Διακόσια περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία απο την οδό Ανθείας και κατευθύνονται προς την Πειραϊκή Πατραϊκή. Κρατάνε σιδηρολοστούς και ρόπαλα, ενώ ψέλνουν τον εθνικό ύμνο και φωνάζουν συνθήματα κατά των μεταναστών.

19:22 Συνεχίζει να είναι έκρυθμη η κατάσταση στο Νότιο Διαμέρισμα της Πάτρας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής με αφορμή το φόνο του 30χρονου Αθανάσιου Λαζανά από μετανάστες. Αυτή την ώρα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην οδό Ανθείας και άτομα, που σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκουν στον χώρο της Χρυσής Αυγής.

18:25 Τεταμένη είναι αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της εισόδου του νέου Λιμανιού της Πάτρας όπου έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος. Πριν από λίγο οι συμπολίτες επιχείρησαν να μπουν στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής.

17:50 Στους δρόμους για δεύτερη μέρα βρίσκονται σήμερα οι κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή τους με την έντονη παρουσία των μεταναστών και το πρόσφατο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 30χρονου συμπολίτη στις Ιτιές. Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην Ακτή Δυμαίων.

Έχουν αποκλείσει το δρόμο καθώς και την είσοδο του νέου Λιμανιού της πόλης. Η νέα τους κινητοποίηση έχει μεγάλη συμμετοχή ενώ η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται.

17:14 Tα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την παραμονή μεγάλου αριθμού μεταναστών στην περιοχή του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας και τις δραματικές εξελίξεις με τη δολοφονία του 30χρονου Πατρινού Αθανάσιου Λαζανά, συζήτησε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς με τους κατοίκους της περιοχής.tromaktiko.gr