20120401

Νέα αύξηση ΦΠΑ από τον ΜαΪο του 2012

Δεκάδες αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ζήτησης πρόκειται, από την 1η Μαϊου του 2012, να υπαχθούν στον ακόμα πιο υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, που σημαίνει ότι από το 23% ο φόρος θα…

πετάξει στο 26%!!!
Οι αυξήσεις πρόκειται να χτυπήσουν διάφορα προϊόντα διατροφής όπως χυμούς, αναψυκτικά, ξηρούς καρπούς. Απλησίαστα δε λέγεται ότι θα γίνουν μπαρ και ταβερνάκια, τα οποία θα χρειαστεί να αυξήσουν τις τιμές σε χίλια δύο είδη, ενώ σε διασκέδαση για βασιλείς και πρίγκηπες, όπως τον Μεσαίωνα, μετατρέπονται πλέον τα λαϊκά θεάματα (κινηματογράφοι, θέατρα, αθλητικά γεγονότα), τα οποία θα ακριβύνουν κι άλλο, λες και δεν ήταν ήδη αρκετά ακριβά.
Και όποιος σκάσει από τη μιζέρια, τη στενοχώρια και την πίεση, κακό που βρήκε την οικογένειά του, διότι αυξάνεται παρακαλώ πολύ και ο φόρος στα γραφεία τελετών.
Όσο για αυτούς που περηφανεύονταν ότι απέχουν από τον καταναλωτισμό και προτιμούν να τρέφουν το πνεύμα τους, ο φόρος σε βιβλία και εφημερίδες θα..πετάξει επίσης από 23% σε 26%.
Τέλος, επειδή δεν ήταν ήδη ντροπιαστικά υπερτιμημένες οι υπηρεσίες των υδραυλικών, ελαιοχρωματιστών και μαστόρων, και εκεί πρόκειται η ταρίφα να ανέβει κι άλλο, με το νόμο.
Ευτυχώς από τη νέα φοροεπιδρομή θα εξαιρεθούν τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και τα φάρμακα.
Πηγή : theblog24.gr