20120313

Όχι μόνο θα γίνουν οι παρελάσεις αλλά και στην στρατιωτική της Αθήνας θα πάει σύσσωμη η κυβέρνηση

- Παρόντες αναμένεται να είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
- Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μεγαρο Μαξίμου
- Θέλουν να τονίσουν τον ενωτικό χαρακτήρα της εθνικής επετείου
- Ποιούς κατηγορεί για τα επεισόδια στις παρελάσεις ο Μάκης Βορίδης


Τέλος στις συζητήσεις περί αναβολής των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου έδωσε η κυβέρνηση μετά την σύσκεψη που έγινε για το θέμα αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να πάει σύσσωμη η κυβέρνηση στην στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας και μάλιστα παρόντες θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.
Όπως τονίστηκε μάλιστα, αυτό θα γίνει για να δωθεί έμφαση στον ενωτικό χαρακτήρα της εθνικής επετείου.

Η αστυνομία είναι σε ετοιμότητα αλλά δεν συζητήθηκαν τα επιχειρησιακά σενάρια.

Σημειώνεται ότι και μέλη της κυβέρνησης είχαν ταχθεί υπέρ της ματαίωσης των παρελάσεων υπο τον φόβο των επεισοδίων. Άλλοι είπαν να γίνουν παρελάσεις αλλά χωρίς την παρουσία πολιτικών.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Παρόντες ήταν οι υπουργοί: Εσωτερικών Α. Γιαννίτσης, Εθνικής 'Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος και Π. Καψής.

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε ότι (πρέπει) «να αστυνομευτεί αποτελεσματικά η παρέλαση». Ο υπουργός απέδωσε τα επεισόδια στις παρελάσεις στις δυνάμεις της Αριστεράς και σε ορισμένους, όπως είπε, εξτρεμιστές της δεξιάς.
newsit