20120330

Με θέα το Σικάγο !

Όταν η ζωή μας πάει . . . ψηλά, τότε το design και η αισθητική αγγίζουν την κορυφή!

Οι αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων, Thomas Riker and James Dolenc, βάζουν τη σφραγίδα τους ανακαινίζοντας ένα υπερπολυτελές loft στην καρδιά του Cicago και . . . δείτε το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες που ακολουθούν !


Η είσοδος του διαμερίσματος είναι μελετημένη έτσι ώστε να δημιουργεί στον ''θεατή'' προδιάθεση για το τι ακολουθεί, καθώς όλος ο υπόλοιπος χώρος κινείται στην ίδια φιλοσοφία.Η τραπεζαρία βρίσκεται σε σημείο που η θέα είναι σε πρώτο πλάνο και σε συνδυασμό με το τζάκι διπλής όψης που υπάρχει στο χώρο, η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για ένα υπέροχο δείπνο !
Το καθιστικό αντικρίζει την άλλη όψη του τζακιού, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και διαχωριστικό.

Μια υπέροχη γωνιά αποθήκευσης κρασιού αποκαλύπτει τον εκλεκτικό χαρακτήρα του ιδιοκτήτη και φυσικά δίνει χαρακτήρα σε όλο το χώρο.

Η κουζίνα στο βάθος ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό, και ενσωματώνεται αρμονικά στο υπόλοιπο σύνολο χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερες εντάσεις.
Ακόμα και στο w.c. των επισκεπτών οι τόνοι των χρωμάτων και το ύφος των επίπλων διατηρούν το ίδιο σκεπτικό με τον υπόλοιπο χώρο.
Η βεράντα του loft αποτελεί το σημείο ''κλειδί'' της κατοικίας, καθώς γίνεται ένα με την πόλη που απλώνεται γύρω της . . . !
Τη στήλη επιμελήθηκε η διακοσμήτρια - αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων Σοφία Τερνέζη.