20120326

Κρεβατοκάμαρες με στυλ και . . . όνειρα γλυκά !

Δώστε στυλ και ταυτότητα στο χώρο της κρεβατοκάμαράς σας και . . . κοιμηθείτε ήσυχοι !

Ο χώρος αυτός είναι εντελώς προσωπική υπόθεση, κάτι που σημαίνει πως ''όλα'' επιτρέπονται. Δημιουργείστε ένα περιβάλλον άνετο και οικίο, βάλτε τη δική σας φαντασία και σφραγίδα και αποδράστε από την καθημερηνότητα.


Επιθυμείτε κλασσική πολυτέλεια ? Σε αυτή την περίπτωση δώστε αρκετό χώρο στην κρεβατοκάμαρά σας, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν τα έπιπλά σας και να ''αναπνεύσουν'' τα βαριά υφάσματα.
Δώστε έμφαση στο φωτισμό ! Εκτός από το κεντρικό φωτιστικό μπορεί να υπάρχουν πορτατίφ, ή απλίκες δεξιά και αριστερά από το κεφαλάρι του κρεβατιού. Εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε μία πιό χαλαρή ατμόσφαιρα με κρυφό φωτισμό οροφής ή ακόμα και δαπέδου αν αυτό είναι δυνατόν.
Αν προτιμάτε το πιό παραδοσιακό στυλ, επιλέξτε χρώματα σε ήπιους τόνους και αρκετά μικροαντικείμενα που θα τονώσουν το ύφος του δωματίου. Τα κλινοσκεπάσματα και όλα τα υπόλοιπα υφάσματα θα πρέπει φυσικά να ακολουθούν και να συμβαδίζουν.
Νεανικό και φρέσκο αέρα θέλετε να αποπνέει η κρεβατοκάμαρά σας ? Εύκολα ! Επιλέξτε έπιπλα σε απλές γραμμές, και δημιουργήστε έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Μην κάνετε όμως το λάθος να μπερδέψετε πολλά χρώματα μαζί γιατί θα επιβαρύνετε το χώρο. Το λευκό σε αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί πολύ καλό φόντο και αφήνει περιθώρια για ένα ''ζευγάρι'' χρώματα με δυνατό contrast.
Tη στήλη επιμελήθηκε η διακοσμήτρια - αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων Σοφία Τερνέζη.