20120229

Στο σκαμνί 42 ηλικιωμένες για τζόγο !

Από 70 έως 98 ετών είναι οι 42 κατηγορούμενες για τζόγο, που θα καθίσουν στο εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, στις 10 Μαρτίου.


Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το 2009, όταν μετά από έφοδο σε σπίτι οι αστυνομικοί έκαναν τσακωτές 44 ηλικιωμένες να παίζουν ποκεριζέ, δηλαδή χαρτιά με χρήματα.

Είχαν στήσει ένα «ψιλό» για να περνάει η ώρα... Η ώρα τους μπορεί να πέρασε… στους αστυνομικούς όμως δεν πέρασε που τις συνέλαβαν και τις έστειλαν πακέτο στο τμήμα. Από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα, που επιδόθηκαν οι κλήσεις για το δικαστήριο, δύο από τις ηλικιωμένες αποδήμησαν εις κύριο… και έτσι οι κατηγορούμενες (όπως και οι αδελφές Τατά) από 44 έμειναν 42.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία κυρία του «καρέ», η 98χρονη Ευτυχία, ανέφερε στον κυπριακό ραδιοσταθμό «Κανάλι 6» πως τα χαρτιά ήταν η μόνη χαρά και απόλαυση για τις ηλικιωμένες και ότι αδίκως εκείνη και οι φιλενάδες της κατηγορήθηκαν. Μάλιστα, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν σκοπεύει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας με καταδικάσουν και ας με φυλακίσουν».                      [star]