20120327

Επικίνδυνο το piercing

Eπιστήμονες στην Αυστραλία ξεκίνησαν καμπάνια με σκοπό να προειδοποιήσουν τους νέους -και όχι μόνο- για τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει το piercing σε πρόσωπο και σώμα.

Αναπνευστικά προβλήματα, σοβαρά σημάδια, αιμορραγίες, ακόμη και… κομμένες γλώσσες ήταν κάποια από τα περιστατικά που οι γιατροί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.
Ο Ιατρικός Σύνδεσμος τονίζει ότι οι νέοι που προχωρούν σε διάτρηση του σώματός τους, βραχυπρόθεσμα η μακροπρόθεσμα, ίσως αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρότερες ασθένειες, όπως για παράδειγμα διάφορες μορφές ηπατίτιδας, μολύνσεις του αίματος, AIDS, σοκ από τοξικές ουσίες καθώς κι έμφραγμα των αναπνευστικών σωλήνων.
Ο Ντέϊν Λεφτχάουζ από το Punctured Body Piercing υπογράμμισε την ανάγκη να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής στα στούντιο όπου γίνονται piercing, και συμβούλεψε τους νέους να εξετάζουν την ικανότητα και την εμπειρία όσων τα αναλαμβάνουν.
Μέλη του Ιατρικού Συνδέσμου Αυστραλίας υποστηρίζουν ότι είναι δεκάδες τα νέα άτομα που έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο προκειμένου να τους χορηγηθεί ιατρική βοήθεια, εξαιτίας των επιπλοκών που παρουσιάστηκαν από κάποιο piercing.