20111228

Τοπ γιορτινά καυγαδάκια & πώς θα τ' αποφύγεις ! Mέρος 2ο


Ο οικογενειακός καυγάς:

Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, ειδικά στο σπίτι του, κοντεύουν να σε στείλουν στο τρελάδικο αλλά εκείνος φαίνεται να περνάει ζωή και κότα.
Διόρθωσέ το: βρες λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και κάνε ένα χαλαρωτικό περίπατο, μια θεραπεία μασάζ στο σπα, διάβασε ένα βιβλίο ή ρίξτο στη γιόγκα μπας και τα βγάλεις πέρα με την τρελή τρελή οικογένεια του.
Ο καυγάς για/με τα παιδιά:
Εσύ θέλεις να αγοράσεις στα παιδιά/ανίψια/βαφτιστήρια τα δώρα που θέλουν κι εκείνος λέει δεν πειράζει, μικρά είναι δεν θα καταλάβουν και έτσι θα τα κακομάθεις.
Διόρθωσέ το: ο καθένας θα φτιάξει μια λίστα δώρων όπως θεωρεί ότι είναι σωστή και κατόπιν θα συμβιβαστείτε κάπου στη μέση.
Ο καυγάς των εθίμων και παραδόσεων:
Αυτός δεν θέλει να ανοίξει την πόρτα στα παιδιά που λένε κάλαντα, δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να αγοράσετε αληθινό έλατο κι εσύ θέλεις να στολίσεις κάθε γωνία του σπιτιού με αγγελάκια και έχεις φτιάξει όποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό ξέρεις.
Διόρθωσέ το: εξήγησέ του πόσο σημαντική είναι για εσένα η παράδοση και πόσο όμορφα αισθάνεσαι όταν κάνει όλα αυτά που έκανε και η μαμά σου τέτοιες ημέρες. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να μάθεις γιατί εκείνος αποφεύγει τα έθιμα τόσο πολύ και ποιά ιστορία υπάρχει πίσω από την αποστροφή του αυτή για τις γιορτές.
Ο καυγάς με τον χρόνο:
Εκείνος λέει ότι δουλεύεις πολύ παρά το ότι οι γιορτές είναι για να τις περνάς με την οικογένεια και εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να τα δώσεις όλα για να πάρεις μεγαλύτερο γιορτινό μπόνους μπας και τα βγάλετε πέρα με τα έξοδα των γιορτών.
Διόρθωσέ το: φτιάξε ένα πλάνο δραστηριοτήτων και προσπάθησε να γυρίζεις στο σπίτι πριν τις 8 το βράδυ. Ενημέρωσέ τον για τις κοινές δραστηριότητες που λογαριάζεις να έχετε και δώστου να καταλάβει με τον προγραμματισμό αυτό, πως εκείνος ήταν, ειναι και θα παραμείνει νούμερο 1 προτεραιότητα σου.
Ο καυγάς λόγω υπερκόπωσης:
Και οι δύο είστε κουρασμένοι από τις υποχρεώσεις και τις δουλειές που προκύπτουν και ξεσπάτε ο ένας στον άλλο.
Διόρθωσέ το: κάθε φορά που αισθάνεσαι οργή και θυμό από την πολλή κούραση, αναρωτήσου: τώρα πραγματικά μου φταίει ο καλός μου ή απλά είμαι κουρασμένη; Προτού ξεσπάσεις λοιπόν επάνω του, πάρε 5 βαθιές ανάσες, μέτρα μέχρι το 8 και συνέχισε να ζεις στον πυρετό των γιορτών.
womanonly
Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ