20111228

Τοπ γιορτινά καυγαδάκια & πώς θα τ' αποφύγεις ! Mέρος 1ο


Αχ οι γιορτές: σου προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, αγάπης και ζεστασιάς! Ή μήπως όχι; Ή μήπως είσαι στην τσίτα και οι καυγάδες δεν σε αφήνουν να αγιάσεις με το έτερον σου ήμισυ;
Συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές αιτίες καυγάδων στα ζευγάρια τις γιορτές και στις παραθέτουμε!

Ο καυγάς για την πεθερούλα:
Η μαμά του χώνεται στην μαγειρική και στις δικές σου προετοιμασίες για τις γιορτές κι εκείνος απλά θεωρεί πως η μανούλα του θέλει να βοηθήσει! Εσύ πάλι βράζεις από θυμό.
Διόρθωσέ το: αντιμετώπισέ την στα ίσα αλλά με γιορτινή διάθεση και χωρίς νεύρα. Πες της: Νιώθω (εδώ βάζεις συναίσθημα) ότι όταν κάνετε αυτό (εδώ βάζεις αυτό που σε εκνευρίζει)! Σας παρακαλώ πολύ (εδώ βάζεις αυτό που θέλεις να κάνει). Για παράδειγμα: Νιώθω άσχημα όταν κριτικάρετε την μαγειρική μου. Σας παρακαλώ, μην μου λέτε ότι το φαγητό μου είναι τόσο χάλια, ακόμα κι αν δεν σας αρέσει.

Ο καυγάς για τα λεφτά:
Εσύ θέλεις να κάνεις χριστουγεννιάτικο πάρτυ ή πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν κι εκείνος πιστεύει ότι είναι πεταμένα λεφτά και δεν το χρειάζεστε.
Διόρθωσέ το: προσπάθησε να μην φας όλο το δώρο σου ή το μισθό σε ψώνια για ρούχα και παπούτσια αλλά κράτησε ένα σεβαστό ποσό για το πολυπόθητο γιορτινό πάρτυ.

Ο καυγάς του ταξιδιού:
Χάσατε την πτήση σας γιατί αργήσατε να ξεκινήσετε, κολλήσατε στην κίνηση με το αμάξι, γιατί δεν ξυπνήσατε πρωί ή απλά εκείνος τρέχει πολύ κι εσύ ζαλίζεσαι στο αμάξι.
Διόρθωσέ το: το να ταξιδεύεις τις γιορτινές ημέρες είναι από μόνο του μια επώδυνη και στρεσογόνα κατάσταση. Κι επειδή στα ταξίδια εκνευριζόμαστε ακόμα περισσότερο, ξεσπάμε στον πρώτο άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας, στο σύντροφό μας! Φτιάξε ένα cd αποκλειστικά με χαλαρωτικά τραγούδια για το ταξίδι, εξοπλίσου με νεράκι (για να μην αφυδατωθείτε), ρύθμισε τα ρολόγια σου σωστά για να μην χάσετε την πτήση και κάνε το σταυρό σου (κι ο Θεός βοηθός)!

Ο καυγάς του "που θα πάμε τις γιορτές":
Εκείνος θέλει να περάσει τις γιορτές με τους δικούς του κι εσύ με τους δικούς σου.
Διόρθωσέ το: η επιτυχημένη σχέση στο συμβιβασμό κρίνεται. Ο καθένας θα κάνει ένα βηματάκι πίσω και ή θα μοιράσετε τις ημέρες δίκαια ή θα μοιράσετε τις χρονιές δίκαια ή θα περάσετε τις γιορτές στους δρόμους (ακόμα και χωριστά)! Διαλέγεις και παίρνεις.
Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ