20120509

Κάντε το e- mail σας... παιχνίδι !


Συνηθίσαμε πλέον με αυτόν τον ”ανεπίσημο” τρόπο να επικοινωνούμε καθημερινά, στέλνοντας και λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό μηνυμάτων από το γραφείο, το σπίτι... ακόμα και από το κινητό. Η κακή όμως διαχείριση της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας, εύκολα μπορεί να ξεπεράσει τα οφέλη που προσφέρει, κοστίζοντας με την απώλεια πολλών ωρών του παραγωγικού μας χρόνου.
Μια πρόσφατη αναφορά στην Wall Street Journal, επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρόκειται να δαπανούν 3-4 ώρες καθημερινά στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Μήπως λοιπόν καθίσταται απαραίτητο να υιοθετήσουμε κάποιους κανόνες για την αποτελεσματικότερη χρήση του e-mail; Έτσι θα απολαμβάνουμε τα οφέλη που το καθιστούν χρήσιμο εργαλείο της εργασιακής μας καθημερινότητας, χωρίς να λειτουργεί σε βάρος του χρόνου μας.
Αρχές για αποτελεσματικότερη επικοινωνία:
* Σκεφτείτε καθαρά το σκοπό της επικοινωνίας σας. Κρατήστε το μήνυμα σύντομο και επί του θέματος. Τι θέλετε να πείτε;
* Μην γράφετε μόνο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, γιατί φαίνεται ότι φωνάζετε ή δίνετε εντολές. Εάν θέλετε να δώσετε έμφαση σε μια λέξη ή πρόταση, υπογραμμίστε.
* Εάν νιώθετε θυμωμένοι, γράψτε το μήνυμα και αφήστε το στις εκκρεμότητες. Ξανακοιτάξτε το αργότερα, όταν θα είστε πιο ήρεμοι, και αποφασίστε να το στείλετε ή να το... σβήσετε.
* Αποφεύγετε τυχόν αστεία και σαρκαστικά σχόλια. Γραπτά χάνουν την ουσία τους και οδηγούν σε παρανοήσεις.       [in2life.gr]