20111225

Λευκά Χριστούγεννα στην Αυστραλία !

Το χαλάζι χάλασε τη γιορτή

Λευκά Χριστούγεννα έκανε η Μελβούρνη και όχι βέβαια λόγω χιονιού, αφού είναι καλοκαίρι στην Αυστραλία, αλλά λόγω χαλαζοθύελλας.
Σε πολλές περιπτώσεις το χαλάζι είχε το μέγεθος λεμονιού και η πόλη ντύθηκε στα άσπρα. Το μεσημέρι το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 30 βαθμούς και την ώρα που οι περισσότεροι τελείωναν το χριστουγεννιάτικο, υπαίθριο, λόγω καλοκαιριού, οικογενειακό τραπέζι τους, ξέσπασαν ακραία καιρικά φαινόμενα.
Τοπικοί ανεμοστρόβιλοι με θυελλώδεις ανέμους, πρωτοφανής χαλαζοθύελλα, νεροποντή, αστραπές και κεραυνοί.
Περισσότεροι από 500 άνθρωποι κάλεσαν την αρμόδια υπηρεσία για βοήθεια. Η κακοκαιρία συνεχίζεται και η Μετεωρολογική καλεί το κοινό να μην οδηγεί, και στο σπίτι να είναι μακριά από τα παράθυρα γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα τζάμια από το χαλάζι.
Πολλές περιοχές πλημμύρισαν, δέντρα και ηλεκτρικές στήλες ξεριζώθηκαν και αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν.
Το χαλάζι προξένησε πολλές ζημιές και σε χιλιάδες αυτοκίνητα. Αρκετοί ομογενείς λένε πως καταστράφηκαν τα αυτοκίνητά τους και ορισμένοι ότι υπέστησαν ζημιές τα σπίτια τους.
Δεδομένου ότι η κακοκαιρία συνεχίζεται δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί ακόμα η έκταση των ζημιών.
Την ίδια στιγμή το Ντάργουϊν φαίνεται πως θα αποφύγει τον τροπικό κυκλώνα Γκραντ που πλήττει την Βόρεια Επικράτεια αλλά όχι και άλλες περιοχές της Βόρειας Αυστραλίας που αύριο αναμένεται να δεχθούν το κτύπημά του.
Το 1974, ανήμερα των Χριστουγέννων, κυκλώνας ισοπέδωσε το Ντάργουϊν με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πάνω από 72 άτομα.
newsbeast.gr