20111231

Σε δημοπρασία 5.000 αντικείμενα του "Τιτανικού"


Θα βγουν "στο σφυρί" στην 100ή επέτειο από το ναυάγιο του υπερωκεάνειου


Περισσότερα από 5.000 αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο του Τιτανικού θα δημοπρατηθούν στις 15 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, 100 ακριβώς χρόνια μετά το ναυάγιο του διάσημου υπερωκεάνιου που μετέφερε τότε 2.208 επιβάτες.
Η εταιρεία RMS Titanic, θυγατρική της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Premier Exhibitions, και μόνος κάτοχος των δικαιωμάτων για τα αντικείμενα αυτά, δήλωσε ότι ζήτησε από τον οίκο δημοπρασιών Guernsey's της Νέας Υόρκης, να οργανώσει την πώληση. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 15 Απριλίου, την επέτειο του ναυαγίου του "κοσμήματος" της White Star, που βυθίστηκε κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον (Αγγλία), στη Νέα Υόρκη, αφού συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στα ανοιχτά της Νέας Γης (Καναδάς).
Καμία τιμή δεν έχει δοθεί αλλά η Premier Exhibitions είχε εκτιμήσει τα αντικείμενα σε 189 εκατομμύρια δολάρια το 2007. "Ελπίζουμε να βρούμε έναν αγοραστή, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει ζωή στη συλλογή και στην περιοχή του ναυαγίου", αναφέρει ο πρόεδρος της RMS Titanic Κρίστοφερ Νταβίνο σε ένα χρηματιστηριακό έγγραφο.   [24h NewsRoom]