20120528

Πίνετε πολύ καφέ ; Μην εκπλαγείτε αν αρχίσετε να βλέπετε φαντάσματα !

Όσο μεγαλύτερη ποσότητα καφέ πίνει κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να αρχίσει να βλέπει φαντάσματα και να ακούει περίεργες φωνές σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι...
 οι άνθρωποι που έπιναν καθημερινά περισσότερο από εφτά κούπες καφέ είχαν περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν να έχουν παραισθήσεις σε σχέση με εκείνους που έπιναν μόνο μια κούπα.
Η έρευνα έγινε από φοιτητές του πανεπιστημίου Durham με την συμμετοχή 200 συμφοιτητών τους. Στο ερωτηματολόγιο υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με την προσωπικότητά τους αλλά και για την ποσότητα στιγμιαίου καφέ που κατανάλωναν καθώς και τις εμπειρίες που μπορεί να είχαν με φαντάσματα, πνεύματα κλπ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν, όπως αναφέρει το pylestv ότι πολλά από τα παιδιά που έπιναν πάνω από επτά κούπες στιγμιαίου καφέ, είχαν παραισθήσεις!! Πολλοί από τους φοιτητές που ερωτήθηκαν ανέφεραν πως είχε τύχει να δουν αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν, να ακούσουν φωνές αλλά και να διαισθανθούν την παρουσία νεκρών ανθρώπων μέσα στο δωμάτιο.
Οι καθηγητές που ήταν επικεφαλής της έρευνας, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη σχέσης μεταξύ καφεΐνης και παραισθήσεων και επισήμαναν ότι το να βιώνει κανείς παραισθήσεις δεν συνεπάγεται ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος.
«Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να εξετάσουμε τους γενικότερους παράγοντες που προκαλούν και συνδέονται με τις παραισθήσεις», δήλωσε ο φοιτητής ψυχολογίας Simon Jones που καθοδήγησε την έρευνα.