20120605

Μαζί φιλιόμαστε και χώρια καταλαβαίνουμε . . .


Μπορεί να μοιραζόμαστε τα φιλιά με τον σύντροφό μας, αλλά τελικά τα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά.
Όπως αποκαλύπτει μία νέα μελέτη, στους άνδρες αρέσουν τα υγρά φιλιά, ενώ οι γυναίκες θέλουν το φιλί να κρατάει πολύ. Επίσης ...
όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα μοιράζονται ένα φιλί αυτή η ανταλλαγή φαίνεται περισσότερο σαν μια πνευματική «ταύτιση» παρά σαν μια συνάντηση ψυχών.
«Οι γυναίκες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα φιλιά για να δημιουργήσουν σχέση με έναν άνδρα και να τον κάνουν να τις αξιολογήσει ως πιθανές συντρόφους. Εν τω μεταξύ, οι άνδρες χρησιμοποιούν τα φιλιά ως ένα μέσο για το τέλος (δηλαδή το σεξ)», δήλωσε η Susan Hughes, ψυχολόγος στο Albright College στην Πενσυλβανία.
«Τα αρσενικά επιδίδονται στο φιλί κυρίως για να αυξήσουν τη διέγερση της συντρόφου τους», πρόσθεσε.
Η Hughes και οι συνεργάτες της ζήτησαν από 1.000 άνδρες και γυναίκες στη σεξουαλική ακμή τους να αναφέρουν τις προτιμήσεις και τις απόψεις του πάνω στο φιλί.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θεωρούν το φιλί εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι μιας σχέσης. Επιπλέον οι εκπρόσωποι και των δύο φύλων μπορούν να νιώσουν περισσότερη ή λιγότερη έλξη προς τον/την σύντροφό τους, με βάση αποκλειστικά την εμπειρία του φιλιού μαζί τους.
Οι ομοιότητες όμως τελειώνουν εκεί.
Ενώ οι γυναίκες θεωρούν συνήθως ότι όταν ένας άνδρας δε φιλάει ωραία, αυτό είναι αιτία χωρισμού, οι άνδρες ανέφεραν ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να κάνουν σεξ με μια γυναίκα, ακόμη και αν εκείνη δε φιλάει ωραία.
Στην πραγματικότητα τα στοιχεία έδειξαν ότι οι άνδρες νιώθουν πολύ πιο έντονα ότι το φιλί πρέπει να οδηγήσει στο σεξ από ό, τι οι γυναίκες.