20120605

Το αντισυλληπτικό χάπι «εμποδίζει» την σεξουαλική ικανοποίηση!

Τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του έχει το αντισυλληπτικό χάπι….
Σύμφωνα με μελέτες οι γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια επιλέγουν τον πιστό σύντροφο με τον οποίον θα κάνουν μακροχρόνια σχέση.
Την ίδια όμως στιγμή το χάπι στερεί σεξουαλική ευχαρίστηση.
Η κατάσταση της γυναίκας όταν λαμβάνει αντισυλληπτικό προσομοιάζει με εκείνη της εγκυμοσύνης (δεν υπάρχουν δηλαδή τα ορμονικά σκαμπανεβάσματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του κύκλου, όπως οι γόνιμες ημέρες) και έτσι αναζητά περισσότερη ασφάλεια και πίστη από τον σύντροφό της.
Την ίδια ώρα όπως προέκυψε από τη μελέτη του Πανεπιστημίου Στέρλινγκ στην Βρετανία, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceeding of the Royal Society B» οι γυναίκες που λάμβαναν αντισυλληπτικά δήλωσαν πολύ λιγότερη σεξουαλική ικανοποίηση.
Όμως ήταν μεγαλύτερη η γενική ικανοποίηση που είχαν από την σχέση τους όπως η οικονομική υποστήριξη και η πίστη του συντρόφου.
Οι γυναίκες αυτές είχαν επίσης πιο αυξημένες πιθανότητες να κρατήσουν τη σχέση τους για μεγάλο διάστημα.
Σύμφωνα με τον δρα Ρόμπερτς κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών τους οι γυναίκες αναζητούν χαρακτηριστικά όπως τα αρρενωπά πρόσωπα που μαρτυρούν καλά γονίδια αλλά και… απιστία.
Οι γυναίκες όμως που λαμβάνουν αντισυλληπτικά δεν περνούν από αυτές τις ορμονικές φάσεις και έτσι πιθανότατα δείχνουν μεγαλύτερη τάση προς χαρακτηριστικά που οδηγούν σε μακροχρόνιες σχέσεις.  [Το Βήμα]