20111112

ΠΑΤΡΑ: Ο παπάς... δεν συμφωνούσε για το νονό

    
Το Μυστήριο σταμάτησε στη μέση, ο κόσμος απορούσε περιμένοντας την εξέλιξη, ενώ το...
μωρό κοιτούσε χωρίς να μπορεί να καταλάβει όσα απίστευτα κι όμως αληθινά συνέβαιναν στην τελετή βάπτισής του! μωρό κοιτούσε χωρίς να μπορεί να καταλάβει όσα απίστευτα κι όμως αληθινά συνέβαιναν στην τελετή βάπτισής του! μωρό κοιτούσε χωρίς να μπορεί να καταλάβει όσα απίστευτα κι όμως αληθινά συνέβαιναν στην τελετή βάπτισής του! μωρό κοιτούσε χωρίς να μπορεί να καταλάβει όσα απίστευτα κι όμως αληθινά συνέβαιναν στην τελετή βάπτισής του! μωρό κοιτούσε χωρίς να μπορεί να καταλάβει όσα απίστευτα κι όμως αληθινά συνέβαιναν στην τελετή βάπτισής του! μωρό κοιτούσε χωρίς να μπορεί να καταλάβει όσα απίστευτα κι όμως αληθινά συνέβαιναν στην τελετή βάπτισής του!

Όλα αυτά το προηγούμενο Σάββατο, σε ιερό ναό της Πάτρας και κατά τη διάρκεια βάπτισης του μικρού Νικόλα... Τι ακριβώς συνέβη; Οι γονείς του κανόνισαν τη βάπτιση του δεύτερου παιδιού τους και ανάδοχος θα ήταν ο αδελφός του πατέρα, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Εκείνος ταξίδεψε στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να παραστεί στη βάπτιση του μικρού ανιψιού του. Όμως είχε την ατυχία να χτυπήσει στο χέρι και να βάλει επίδεσμο. Έτσι ο παπάς της εκκλησίας διέκοψε για πρώτη φορά το Μυστήριο ρωτώντας αν ήταν δυνατό να βαπτίσει το παιδί με ένα χέρι. Ο θείος συμφώνησε σε αυτό και ο ιερέας έσπευσε να ζητήσει αντικαταστάτη. Όμως ο πατέρας του παιδιού παρενέβη και είπε ότι ο νονός θα ήταν ο αδελφός του και κανένας άλλος.
Ως πρώτη λύση, ο υποψήφιος ανάδοχος πρότεινε η βάπτιση του παιδιού να γινόταν από τον ίδιο και να τον βοηθούσε η σύζυγός του. Ο ιερέας έδειξε να καθησυχάζεται για λίγο. ΄0μως στη συνέχεια προχώρησε σε δεύτερη κρίσιμη ερώτηση. Και ποια ήταν αυτή; Αν ο νονός και η σύζυγός του ήταν νόμιμο ζευγάρι ή όχι. «Ναι, πάτερ, έχουμε παντρευτεί», απάντησε ο θείος του μωρού. «Με θρησκευτικό ή με πολιτικό γάμο;», ρώτησε ο ιερέας. «Με πολιτικό. Μήπως πειράζει;», απάντησε και ρώτησε ταυτόχρονα ο νουνός. Για να πάρει την απάντηση: «Βεβαίως!» από τον παπά, ο οποίος διέκοψε για δεύτερη φορά το Μυστήριο ζητώντας να βαπτίσει άλλος το παιδί!


Άλλος ήταν τελικά ο νουνός
Στην εκκλησία επικράτησε το πανδαιμόνιο. Οι γονείς μαζί με άλλους συγγενείς προσπαθούσαν να πείσουν τον ιερέα να αλλάξει γνώμη. Ο ιερέας τηλεφώνησε σε άλλους ιερείς για να σιγουρευτεί για την απόφασή του. «Επί μία ολόκληρη ώρα είχαμε σταματήσει και προσπαθούσαμε να βγάλουμε άκρη πάνω από την κολυμπήθρα», λέει στον «Κόσμο» η μητέρα του μωρού. Τελικά, τη λύση έδωσαν οι γονείς, αποφασίζοντας να βαπτίσει το παιδί ο τρίτος αδελφός του πατέρα. Και η βάπτιση που είχε προγραμματιστεί 6 το απόγευμα, έγινε τελικά στις 8 το βράδυ...

dete.gr